Position fixed

Résolu
Joanie22 Messages postés 13 Date d'inscription mercredi 14 novembre 2007 Statut Membre Dernière intervention 13 mars 2008 - 11 janv. 2008 à 17:02
Joanie22 Messages postés 13 Date d'inscription mercredi 14 novembre 2007 Statut Membre Dernière intervention 13 mars 2008 - 14 janv. 2008 à 14:53
Bonjour,

J'essaie de faire un genre de bloc "fixed". Je ne l'ai pas accroché à gauche parce que quand on change la résolution ça ne marche plus.

Donc, mon code marche très bien avec Firefox et autre, mais il ne marche pas sous IE7 (Le bloc est décalé).

Est-ce que quelqu'un peut me dire ce qui ne va pas et comment le corriger??

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>test</title>
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
}
a:link {
    color: #000000;
    text-decoration: none;
}
a:visited {
    color: #000000;
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    color: #316AC5;
    text-decoration: none;
}
.Style2 {font-size: 12px}
.Style4 {font-size: 14px}
a:active {
    text-decoration: none;
}
.Style3 {font-size: 10px}

div.fixed {
    position: fixed;
    background-color: #996699;
    width: 158px;
    height: 130px;
    top: 210px;
    padding: 5px;
}
-->
</style>

<!--[if lte IE 6]>
<style type="text/css">
html, body
    {
    height: 100%;
    overflow: auto;
    }
div.fixed {
    position: absolute;
}
</style>
<![endif]-->
 </head>

  <center>
  <!--DWLayoutTable-->
  ----

    <!--DWLayoutEmptyCell-->&nbsp;,
    <!--DWLayoutEmptyCell-->&nbsp;,
    &nbsp;

      ,
 
  ----

    <!--DWLayoutEmptyCell-->&nbsp;,
    <!--DWLayoutEmptyCell-->&nbsp;,
    <!--DWLayoutEmptyCell-->&nbsp;,
 
  ----

    &nbsp;,
    &nbsp;,
    &nbsp;,
    <!--DWLayoutEmptyCell-->&nbsp;,
 
  ----

   

        locante

        Virtus convenit

          ad perfectam

          tunc pater

       
,
    Has autem provincias, quas Orontes ambiens amnis imosque pedes   Cassii montis illius celsi praetermeans funditur in Parthenium mare, Gnaeus   Pompeius superato Tigrane regnis Armeniorum abstractas dicioni Romanae   coniunxit.

      Tempore quo primis auspiciis in mundanum fulgorem surgeret   victura dum erunt homines Roma, ut augeretur sublimibus incrementis, foedere   pacis aeternae Virtus convenit atque Fortuna plerumque dissidentes, quarum si   altera defuisset, ad perfectam non venerat summitatem.

      Quae dum ita struuntur, indicatum est apud Tyrum indumentum   regale textum occulte, incertum quo locante vel cuius usibus apparatum. ideoque   rector provinciae tunc pater Apollinaris eiusdem nominis ut conscius ductus est   aliique congregati sunt ex diversis civitatibus multi, qui atrocium criminum   ponderibus urgebantur.

      Quanta autem vis amicitiae sit, ex hoc intellegi maxime potest,   quod ex infinita societate generis humani, quam conciliavit ipsa natura, ita   contracta res est et adducta in angustum ut omnis caritas aut inter duos aut   inter paucos iungeretur.

      Quod opera consulta cogitabatur astute, ut hoc insidiarum   genere Galli periret avunculus, ne eum ut praepotens acueret in fiduciam   exitiosa coeptantem. verum navata est opera diligens hocque dilato Eusebius   praepositus cubiculi missus est Cabillona aurum secum perferens, quo per   turbulentos seditionum concitores occultius distributo et tumor consenuit   militum et salus est in tuto locata praefecti. deinde cibo abunde perlato castra   die praedicto sunt mota.

      Unde Rufinus ea tempestate praefectus praetorio ad discrimen   trusus est ultimum. ire enim ipse compellebatur ad militem, quem exagitabat   inopia simul et feritas, et alioqui coalito more in ordinarias dignitates   asperum semper et saevum, ut satisfaceret atque monstraret, quam ob causam   annonae convectio sit impedita.

      Post haec indumentum regale quaerebatur et ministris fucandae   purpurae tortis confessisque pectoralem tuniculam sine manicis textam, Maras   nomine quidam inductus est ut appellant Christiani diaconus, cuius prolatae   litterae scriptae Graeco sermone ad Tyrii textrini praepositum celerari speciem   perurgebant quam autem non indicabant denique etiam idem ad usque discrimen   vitae vexatus nihil fateri conpulsus est.

      Saraceni tamen nec amici nobis umquam nec hostes optandi, ultro   citroque discursantes quicquid inveniri poterat momento temporis parvi vastabant   milvorum rapacium similes, qui si praedam dispexerint celsius, volatu rapiunt   celeri, aut nisi impetraverint, non inmorantur.

      &nbsp;

       ,
 

</center>

</center>
</html>

Joanie

2 réponses

XtremDuke Messages postés 626 Date d'inscription samedi 28 septembre 2002 Statut Membre Dernière intervention 18 mai 2009 4
14 janv. 2008 à 14:37
Salut,

La colonne qui contient ton bloc "fixed" doit avoir le texte aligné à gauche.

Exemple :

<td height="125" valign="top" bgcolor="#f2f2f2" style="text-align:left;">

locante

Virtus convenit

ad perfectam

tunc pater

</td>
3
Joanie22 Messages postés 13 Date d'inscription mercredi 14 novembre 2007 Statut Membre Dernière intervention 13 mars 2008
14 janv. 2008 à 14:53
C'était si simple... mais il fallait le savoir.

Un gros merci!!

Joanie
0
Rejoignez-nous